Design & Developed By opensourcetechnologies.com

På tiltalebenken

Det journalistiske dopet - John Færseth og Dagbladet

Det journalistiske dopet handler om journalister som benytter uetiske metoder for å gjøre sakene så spektakulære at redaksjoner rundt om villig publiserer det de skriver? Hva hvis avisredaksjoner ukritisk slipper til åpenbare løgnhistorier? Hva hvis dette har gått så langt at det kan kalles en trend? Er slike metoder mer utbredt enn vi tror, og kan det være en del av en større journalistisk mørk understrøm i norge?

Les mer:

”Konspirasjonsteori” - det magiske ordet som struper samfunnsdebatten

- I'm not into conspiracy theories, except
the ones that are true or involve dentists.
- Michael Moore

Invertert konspiranoia

Mens vi ikke var oppmerksomme har det skjedd en orwelliansk redefinisjon av begrepet "konspirasjonsteori".1 Betegnelsen refererer ikke lenger til en teori om en konspirasjon. Den refererer til ideer, teorier eller fakta som står i motstrid til den offisielle fortellingen. Kort sagt refererer den til de fortellinger som går imot maktens fortelling, slik den blir fremmet av myndigheter og massemedia. Men et samfunn som er trent til å godta maktens fortelling og sky de som stiller spørsmål ved den, er et samfunn hvis fremtid er uten frihet.

Les mer:

Når ble brunskvetting og desinformasjon god journalistikk?

Det man vil oppnå med denne brunskvettingen, er å få sine meningsmotstandere behørig stemplet, slik at de skal forbindes med noe negativt. Helst så negativt at folk skal ta avstand fra dem uten å sjekke hva de egentlig står for.

Les mer:

Pedofili aktivisme i den norske diskurs

Dette er en innholdsanalyse av 118 artikler fra en blogg som er sterkt profilert av norsk media. Gjennomgangstema i bloggpostene er forskjellige aspekter tilknyttet barn og ungdoms seksualitet, pedofili og seksuelle overgrep mot barn. Det er i hovedsak benyttet en forskningsmodell bygd på Sykes og Mastas teori om nøytraliseringsteknikker hos kriminelle, som er satt i sammenheng med tidligere forskningslitteratur på området for å analysere om de 118 artiklene har innhold som kan fremme kriminelle handlinger.

Les mer:

Normaliseringen av pedofili i den sekulære bevegelse

Storbritannia rystes for tiden nesten daglig av nye pedofili skandaler. Det er snakk om kjente personer fra underholdningsbransjen, politikere helt opp til høyeste hold, og ikke minst barneverninstitusjoner er i søkelyset.

En av de store tv-personlighetene i England har siden sent på 60 tallet vært  Jimmy Savile. Han ble hele folkets yndling og fikk venner hos politikere, og personer innen kongehuset som prins Charles. Savile fikk og den britiske imperieordenen (ridderorden) av dronning Elisabeth for sin tjeneste til landet.

Les mer:

Vitenskapelig pro-pedofili

"... De fleste overgripere ser ikke seg selv som ansvarlige for det de har gjort. De har kognitive vrangforestillinger, og da å få dem bekreftet i en såkalt vitenskapelig blogg spredt indirekte av en "humanistisk" forening – vel, hva mer kan de ønske seg?

Tjomlids blogg blir beskrevet som en vitenskapelig blogg. "Forskning", kirsebærplukket til det ekstreme – ofte laget av pro-pedofil eller pedofile, men hvem vil vite det  uten å gå grundig inn på emnet? ..."

Les mer:

Bør "barneporno" være tillatt for privat bruk? Noen mener ja.. Hvem?

"... HEF beskrev i oktoberutgaven av sin nettavis Tjomlid's bloggposter som "grundige og svært prinsipielle tekster om alt frå homeopati, vaksineskepsis og healing, samt seksualitet og sexkjøp til forsking, vitskap og religion." "Grundige og svært prinsipielle bloggposter om seksualitet og sexkjøp" skriver HEF – vel vitende om hva Tjomlid skriver om pedofili og alle aspekter rundt det ..."

Les mer: