Design & Developed By opensourcetechnologies.com

GMO nyheter

GMO Bt bomull knyttes til død blandt husdyr i India?

Publisert 17.01.2011
Skrevet av Tore B. Krudtaa

Sagari R. Ramdas, en veterinær som også har en mastergrad i Animal breeding and Genetics (fra et universitet i California), har skrevet et svært bekymringsfullt brev til "Ministry of Environment and Forests" i New Delhi. Et brev som viser til sterke indikasjoner på at Bt bomull kan knyttes til dødsfall og sykdommer blandt dyr i India. Studier og feltobservasjoner i Andhra Pradesh og andre stater i India viser at sauer, geiter, kyr og bøffler kan bli syke, og til og med dø, etter kontinuerlig og kumulativ eksponering ovenfor Bt bomull (blader, baller, frø, frø-kake). Liknende observasjoner er nå gjort i flere år. De første observasjonene ble gjort 2004-2005, omtrent 2 år etter at Bt bomull ble kommersielt lansert i India.

Ifølge dette brevet viste obduserte sauer og geiter lignende problemer i lever og nyrer som er blitt registrert i Monsanto's egne studier av Mon 863 (Bt mais) i en 90-dagers forings-studie med rotter. Indikasjon på at dette problemet også eksisterte i Monsanto's egen studie ble avslørt av Pusztai på vegne av den tyske regjeringen og ble senere også bekreftet av Seralini et al (2007) etter mange statistiske undersøkelser. Studier utført av andre forskere viser også at rotter som blir foret med Bt mais kan resultere i skader i lever og nyrer.

Dette brevet viser også til en sesong-lang studie med Bt bomull og sauer som ble utført i 2007 av Sri Venkateshwara Veterinary University. Denne studien detekterte Bt gift i vomma til sauen, noe som indikerer at Bt giften ikke fordøyes av sauen. Dette er videre en indikasjon på at proteinet Cry1Ac ikke ødelegges slik det er blitt hevdet av flere forskere.

(Hvis vi kopler denne informasjonen opp mot det faktum at transgener fra GMO planter spres til konvensjonelle planter og derfor ødelegger livsgrunnlaget for det økologiske jordbruket, samt at transgener fra GMO har vist seg å være ustabile ... noe som ikke bare setter helsa til mennesker/dyr og miljø i fare, men etter all sansynlighet også gjør GMO patentene ugyldige. Hva blir resultatet av dette: Ikke noe mindre enn en genetisk molotov cocktail. Les mer om dette her: Hvorfor genetisk modifiserte organismer (GMO) burde vært forbudt.)

Les hele brevet på nettsidene til GMWatch:
Bt cotton and livestock deaths: Letter from Sagari R Ramdas to environment minister

Se også:
GMO aubergine bekreftet å være giftig
GMO nyheter
GMO videoer

Matens fremtid

 

 

 

Illustrasjoner:
Cotton ball: © Beata Jancsik | Dreamstime.com

blog comments powered by Disqus
Monsanto.NO benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service.
Les mer OK